2012/09/10

Toivepostaus: Ponit

Multa on jo aika usea pyytäny postausta mun poneista, eli mullahan on oma talli iskän luona jossa on neljälle hevoselle karsinat isossa vanhassa navetassa. Nytten meiän tallilla ei asu kuin kaks mun blondia, vompsu ja bella. Mut tällä viikolla meille pitäis tulla myös yksi vuokralainen! 

Vompsukka (Vompros) tuli mulle siis 2004 vuonna mun  eli kohta on omistettu heppa jo 9 vuotta :) Vompsu oli just sillon vasta 10v ja mää 11v. Rodultaan vompsu on arabialainen täysveriruuna. Hepan hankinnassa olikin sit alussa ongelmia, vompsulla todettiin jännevamma toisessa etusessa ja jouduttiin kiikuttaa sitä koko ajan klinikalla ja oltiin jo valmistuttu jalkaleikkaukseenkin, mut sit onneks sain hevosen kuitenkin kuntoon eikä ontunut enää sen jälkeen  :-)

Ollaan sit vompsun kans kisailtu seuraesteitä tässä aika monenakin vuonna, 80cm ratoja ollaan korkeintaan menty, jännevamman takia en oo lähteny isompiin luokkiin. Koulukisat ei oo herralta oikeen sujunut  kun kisoissa se tykkää mennä kovempaa :-D Vompsu on pääasiassa asunu mun iskän luona, mut on pari kertaa asunu myös täällä ratsastuskoululla kun oon ollu siellä töissä ja oon  päässy sit valmennuksiin helpommin :) Nyt kuitenkin ponilla alkaa olla jo sen verran ikää et aletaan siirtyy pikkuhiljaa eläkkeelle mut kuitenkin ratsastan n.5 krt viikossa.

 Toinen poni onkin sit Bella 24v, shetlanninponitamma. Poni on asustellu meillä yleensä talvisin mut nyt toukokuussa sain pitää ponin itelläni koko loppuelämän ajan :) Bella on meillä vaan pullaponina ja vompsun seuraneitinä.

Haluaisitteko nähä enemmän blogissa mun hepoista/ratsastuskuvia ? :) 

9 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus vaikken enää hevosia harrastakkaan! :) Must olis siistiä nähdä millanen se teijän talli on (niinku esim videon muodossa), mutta se ei taida ihan sopia sun blogin tyyliin:D
  Olis muutenkin kiva jos tekisit videopostausta joskus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo voisin kyllä jonkinlaista videopostausta kehittää :)

   Poista
 2. Söppänöitä!! Ihmees vaan lisää heppakuvia. Ite kas heppaihmisiä niin kiva nähdä muittenki heppakuvia. (:

  VastaaPoista
 3. Haluaisin nähdä enemmänkin :D

  VastaaPoista
 4. Muakin kiinnostaa heppajutut enemmän :) Olinkin sunkaa samoissa kisoissa, joista Sara napsi kuvia.

  http://flyingwithoutwings1.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aijaa vähän kiva et oot ollu joissaki samoissa kisoissa :)

   Poista
 5. Ois ollu luonteista kiva tietää ja millanen ratsastettava on. :)
  Ite harrastin ratsastusta 9v n.4x vkossa (paitsi ylläpitoaikoina miltei joka pvä) Nyt en oo pariin vuoteen ollu hepan selässä.. harmittaa mut ei voi mitään kun vaan joutu lopettamaan harrastuksen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vompsu on luonteeltaan aika persoonallinen et sillä on jotakin semmosia outoja juttuja mitä ei oikee muut hepat ees tee.. :D mut se on tosi kiltti hoitaa, ratsastaessa se on välillä laiska, välillä taas menee hirveetä vauhtia ja pelkää muka kaikkea mut yleensä se on semmonen löllykkä :)

   Bella on sit kauheen itsepäinen ja se karkaa tarhastaki melkeen joka päivä :D kauheen ahne ja laiska poni!

   Se on kyllä tylsää ku harrastus jää siihen kun ei oo mitään hevosta millä mennä ja onhan hepan pitäminenki aika kallista tai ratsastustunneilla käyminenki :(

   Poista
 6. Heippa! Ihanaa et Bella on saanut viettää tälläisessa paikassa viimeiset vuotensa! Hoidin Bellaa vuosina (muistaakseni) v.1998-2004, eli miljoona vuotta sitten ;)

  Olisin silloin aikoinaan halunnut ostaa Bellan seuraponiksi hevoselleni mutta omistajat eivät siitä silloin halunneet luopua :/ Kuulin että Bella olisi viime talvena päässyt vihreämmillelaitumille? Olihan neidillä jo ikääkin ja kiitettävästi kilometrejä takana. Hän oli maailman paras shettis. Luonnetta riitti ;)Kiitos että olet hoitanut häntä hyvin, hän oli sen ansainnut! <3 Terveisin, Tuuli

  VastaaPoista