2014/06/12

Heppojen kanssa kesäretkellä

Eilen vapaapäivänä lähettiin Tiian ja heppojen kanssa meidän kauan suuniteltu kesäretkelle. Otettiin reppuun eväät ja hepoille riimut matkaan ja lähettiin yhden maissa reissuun. Ensin mentiin ihan naapurien maastojen kautta ampumaradalle ja siitä lähdettiin  hiekkateille. Jonkun ajan päästä sit suunnattiin tarvaalaan ja päästiin voimalaitokselle ekalle pysäkille missä syötiin eväät ja käytettiin hevosia vähän kahlailemassa järvessä :-)

 
Voimalaitoksella sit vähän aikaa oleskeltiin ja mietittiin tuota reittiä, päätettiin sit lähteä vähän pidemmälle lenkille ja kiertää nyt aivan toista kautta takas kotia! Tehtiinpä jotain vähän erillaista ja saatiin saarijärvellekkin jotain puhuttavaa kun lähettiin suuntaamaan kylille päin :-D
 
vompsua alkoi kyllästyttää odottaminen :D
Tultiin sit tarvaalasta sara-ahoon ja siitä mentiin kusiaismäen ohi missä pidettiin taas pieni preikki. Sitten lähettiin asutusalueen ohi halpa-hallille päin. Tässä vaiheessa alkoikin ihmettelyt että miten me hevosilla siellä päin mennään. Hevoset osas käyttäytyä ihmeellisen mallikkaasti, vompsu kyttäili vähän väliä jotain pientä mutta ei oikeastaan pahemmin. Suojatiet oli kuitenkin tosi pelottavia! Kylälle sit päästiin ja ihmiset alkoikin sit jo ottamaan välillä kuviakin heh :D
 
 Kylältä sit lähettiin kotiin päin, vielä 5km jäljellä. Onneks mentin pian mannilan männikön läpi ja siitä matonpesupaikalle. Oli pakko itekkin välillä kävellä kun peput alkoi olla tosi puuduksissa! Mentiin ekaa kertaa myös tuon ison sillan yli mikä menikin ihan hyvin, vähän kaide vaan pelotti. Sitten suunnattiinkin peltojen kautta meidän mökille ja viskattiin turhat varusteet pois päältä ja käytiin taas järvessä vilvoittelemassa. Kotiin päästiin sit ja hepat pääs ansaitusti syömään heiniä kylmäkääreet jalassa :) Toista kertaa en ehkä varmaan lähtis ihan noin pitkälle ratsastuslenkille mutta olipahan kokemus tämäkin!
 
 

4 kommenttia:

 1. Missä tää sun talli on ? Otatko sinne vuokralaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. talli on keskustasta n.5km päässä. meillä on kyllä ollut vuokralaisia mutta kun aloitan elokuussa koulun niin hevostenhoitajaa ei sitten oikeestaan meillä enää oo :)

   Poista
 2. Minkä keskustasta ? :) onko kuin lähellä jyväskylää?

  VastaaPoista