2015/07/23

DIY: Koirankoppi

Tässä hetki sitten sain taas pienen projekti-idean! Olen kauan aikaa haaveillut takapihalle koirille omaa koirankoppia, mutta tiesin, ettei meidän ronkelit koirat suostu missään umpinaisessa perus koirankopissa kyyhöttämään. Idea tulikin sitten vanhoista ikkunoista ja halusinkin heti päästä toteuttamaan tämän idean!

Koirankoppia alettiin siis rakentamaan meidän vanhan navetan ikkunoista. Osasta puuttuikin ikkunoita, eli kävin ostamassa kolme uutta lasia ja kiinnitimme ne vaan paikalleen. Etuovessa ei ole muutakuin karmit. Pohja on rakennettu painekyllästetystä puusta ja laudat onkin vaan ruuvattu toisiinsa kiinni ja sen jälkeen ikkunat ruuvattu pohjaan. Harri rakenti sitten myös rungon katolle ja huopakaton alla on vielä vanerit. Lopuksi vain maalia päätykolmioihin ja koppi oli valmis!
Koska meidän koirat ei ole mitään yli-intoilijoita ulkokoiria, niin koppiin ei laitettu eristyksiä tai muita sellaisia. Mökki on vain siis tehty kesäkäyttöön. Halusin myös panostaa sisustukseen ja koirien peti onkin ostettu joskus auton häkkiin ja sen lisäksi siellä on vielä lampaantalja. Verhot laitoin, ettei aurinko lämmitä liikaa sisälle (ihan kuin nyt suomen kesässä olisi joskus liian kuuma :D). Verhot löytyikin meiltä ihan kaapin perältä, kun ne on joskus meillä ollut keittiössä. Eiliseltä Kuopion reissulta tarttuikin vielä mukaan valkoiset hortensiat ja ruukut kopin eteen! Sisällä myös tunnelmaa tuo kesäiltaisin pallovalot, jotka toimivat pattereilta.


Eli meidän koirankopin rakentamiseen tarvittiin näitä tarvikkeita:
- Vanhoja ikkunoita + niihin puuttuvat lasit löytyi Agrimarketista. 
- Painekyllästettyä puuta pohjaksi
- Puutavaraa päätykolmioon ja katon runkoon
- Vaneria
- Huopaa kattoon
- Valkoista ja vaaleanpunaista ulkomaalia

= Tarvikkeisiin meni alle 100e 

+ Sisustukseen:
- Koiran peti/huopa Aesabrasta
- Lampaantalja ikeasta
- Verhot (vanhat, ostettu joskus ellokselta, nyt vain leikattu lyhyemmäksi) 
- Hortensiat ja ruukut ikeasta
- Pallovalot pattereilla, Pukaron paroni 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti