2016/03/12

Intohimona shoppailu

Mietiskelin tänään kauan aikaa, että mitä postailisin tänne blogin puolelle. Jotakin tekisi mieli kirjoitella, mutta ei oikein tiedä mitä. Perus arjesta ette varmaan jaksa lueskella liikaa, koska en tee oikeastaan mitään erikoisuuksia. Jatkuva töissä oleminen kuitenkin toi mieleeni yhden postausidean, nimittäin kertoa yhdestä elämäni tärkeästä asiasta, eli shoppailusta. Minulta on myös hyvin useasti kysytty, miten minulla on varaa shoppailla niin paljon. Tähän ei voi muuta vastata kuin;

Pyrin ajattelemaan tuota lausetta aina kun lupaudun tekemään taas yhden extravuoron töissä. Shoppailu on itselleni kyllä intohimo ja voisin shoppailla netissä ja kaupoissa päivittäin. Minulla on myös ikuinen ostoslista, joka pitenee koko ajan aina uusien ideoiden tullessa. En kuitenkaan kauheasti tee niitä heräteostoksia, vaan pyrin tekemään ostoslistoja ja tavotteita, joita pyrin ostamaan. Töissä myöskin pyrin miettimään, että käyn töissä jonkun tärkeän loman tai päivän takia ja tulen siellä lomalla tosiaankin arvostamaan, että otin muutaman ylimääräisen vuoron, vaikka silloin olikin kiire ja stressi päällä.

Omistan kuitenkin vähän hamstraajan vikaa. Pyrin kyllä myymään vanhoja tavaroita, jos en niitä enää tarvitse tai käytä. Haluaisin kuitenkin oppia käyttämään rahaa enemmän kokemuksiin, kuin materiaaliin. Helppoa se ei kuitenkaan ole, shoppailu käy minulla samana, kuin joillekin vaikka lohtusyöminen. Yleensä shoppailen tylsyyteen tai sitten yritän piristää omaa päivääni hankkimalla jotain ihanaa uutta. Shoppailen myös kavereideni kanssa, eli shoppailen oikeastaan milloin tahansa. Baarissakin saatan miettiä, että miksi käyttäisin juomiseen näin paljon rahaa, kun samalla hinnalla saisin vaikka uudet kengät. Käytän siis mieluummin rahaa uusiin materiaaleihin, kuin esimerkiksi kahvila ja baarikäynteihin.

Ikinä en kuitenkaan voisi kuvitella ottavani mitään pikavippiä tms. shoppailuun. Teen aina menolistan ja myöskin tavoitteita, että mitä mahdollisia shoppailuja pystyn toteuttamaan milloinkin. Nyt kuitenkin tälle vuodelle minulla olisi kaksi säästösuunnitelmaa jotka eivät liity shoppailuun. (mm. Thaimaan matka olisi haaveena!!) Välillä kuitenkin miettii, että kuinka monesti olisinkaan säästänyt jo nuo thaimaan matka rahat, jos en olisi ostanut kaikkia pieniä juttuja, mitä tulee ostettua silloin tällöin. Voisin veikata, että matkakassa olisi jo kasassa!  Mutta säästäminen olisi liian kurinalaista, jos ei varaa jäisi mihinkään muuhun. Minusta siis shoppailuun on varaa, kun tekee säästösuunnitelmia, karsii muita menoja ja tekee itselleen tavoitteita, joita sitten pyrkii tavoittelemaan!

Vinkkini on siis, että osta ihania juttuja joita todella haluat, älä tuhlaa turhanpäiväisiin ja ihan kivoihin juttuihin. Äläkä elä yli varojesi, mutta tee itsellesi shoppailu/rahatavoitteita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti