2016/06/16

KODIN VALAISTUS

Heippa ja kivaa sateista torstaita! Oon ihmeen innoissani kun ulkona sataa vettä, ehkä se johtuu siitä kun kerrankin saa hyvällä omatunnolla löhöillä sohvalla koneen kanssa ja katsella Netflix sarjoja. Näin pimeinä päivinä sain myös postausidean, nimittäin ajattelin esitellä kaikki meidän kodin valaisimet! Sisustuksessa valaistus on kyllä äärimmäisen tärkeä asia, koska ilman hyvää valaistusta kauniskin sisustus voi jäädä tympeän näköiseksi. Voin myös myöntää, että meillä ei oikeastaan käytetä muita kattovalaisimia, kuin vaatehuoneessa ja eteisessä.. Tunnelmavalaistus on paljon kivemman näköistä ja kattovalaisimista tulee yleensä vaan tunkkainen valaistus. Tykkään kuitenkin hankkia kaikkia kivoja valaisimia ja mut tunnetaankin kunnon harakkana joka ostaa kaikkea kimaltelevaa, heh. Mut eihän kristallikruunuja voi olla koskaan liikaa?!

Olohuoneessamme on kolme valaisinta. Oikeastaan en ole näihin mihinkään ihan 100% tyytyväinen, mutta uudet valaisimet, jotka kelpuuttaisin maksaisivat vähintään sen 230e/kpl, heh.. Nyt kuitenkin valaisimien virassa toimivat kattokruunu, joka on ostettu kodin1:sestä, pöytälamppuna feikki bourgie, joka ostettu Kärkkäiseltä ja Happy lightsin pallovalot vielä tikkaissa. Tulevaisuudessa olisi siis tarkoitus hankkia joku kiva kristallikruunu kattovalaisimen tilalle, pöytälampun tilalle oikea Kartellin bourgie ja jalkalampuksi Majorin valkoinen valaisin.

Kylpyhuoneeseen ja saunaan vaihdettiin valaistus silloin remontin aikana. Kylppärissämme oli ennen tylsä valo peilikaapin yläpuolella ja saunassa yksi seinälamppu ritilöillä. Nykyään koko kylppärin kiertääkin ledinauha ja saunan puolella on spotit niin lauteiden alla kuin selkänojan takanakin.

 Makkarissa taas on käytössä kattovalaisin ja kaksi pöytälamppua yöpöydillä. Höyhenlamppu on ostettu Millan putiikista ja tykkään kyllä tuosta höyhenpallosta aika paljon! Yöpöydän pöytälamput ovatkin olleet meillä melko kauan aikaa ja olenkin välillä aina harkinnut näiden vaihtamista, mutta nyt ainakin toisaalta ne ovat pysyneet meillä koska ovat kuitenkin simppelit ja kivannäköiset.

Keittiössä meillä meni myös typerät loisteputkilamput vaihtoon remontin aikana ja halusinkin valaistuksen, jonka voi laittaa kalusteisiin kiinni. Tiskialtaan yläpuolella menee ledinauha ja maitolasiovien taakse on laitettu spotit. Ostimme myös näille omat ns. pistorasiat, että valot saa laitettua päälle kaukosäätimestä mikä on aika näppärää! Näiden lisäksi myös katossa killuu yksi koriste, joka onkin ostettu Jotexilta.

Vaatehuoneessa killuukin nyt uusin tulokas jonka sain valmistujaislahjaksi! Vaatehuoneesta puuttuikin hetki sitten vielä kattovalaisin, koska tää harakka ei osannut ihan päättää, missä pitää mitäkin lamppua ja minkä lampun nyt myisi ja minkä haluaisi tilalle. Onneksi kuitenkin tämä ihana kimaltava versio löytyi tänne ja sen lisäksi vaatehuoneessa toimii myös ledinauhat vaatetangoissa.

Eteisessä on myös melko uusi kattovalaisin ja pikkueteisestä löytyykin tämä sama lamppu, mutta vähän pienempänä versiona. Tämä kattovalaisin tuli napattua viime Tuurin reissulla ja tässä valaisimessa on myös ehkä parhain valo kaikista meidän lampuista!

Valaisimien lisäksi polttelen myös kynttilöitä melko ahkerasti, mutta tietysti enemmänkin syksyllä ja talvella. Tunnelmavalaistus on vaan kaikista mieluisinta ja kynttilänvalo tuo lisää tunnelmaa kotiin! Saatan myös hamstrailla liikaa noita vaniljan hajuisia kynttilöitä..


2 kommenttia:

  1. Valaisimet tekee niin paljon ja mun tekisi mieli vaihtaa kaikki lamput meille! :D Olohuoneeseen muutenkin kaipailisin jotain uutta jalkalamppua, kun koira törmäsi edelliseen, se kaatui ja meni rikki. Kiitti vaan koira, sinne meni melkein 300e valaisin! :D Ps. Ihana keittiö teillä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha mulla on kyllä kans kauhee hinku vaihdella näitä lamppuja vähän väliä ;D! voieii koira raasu ja lamppu myöskin! kiva varmaan lähteä ostamaan uutta tilalle.. :D ja kiitos ja kumarrus<3

      Poista