2016/07/20

MITEN KOTINI PYSYY SIISTINÄ?Olin pienenä melkoinen sotkupelle. Ei varmaan uskoisi, kun katsoo meidän nykyistä asuntoa? Harriakin jopa vähän jännitti muuttaa mun kanssa yhteen, koska huoneeni oli aina kuin pommin jäljiltä. En välittänyt niinkään sisustuksesta, tärkeintä varmaan siihen aikaan oli se, että minkä väriset seinät mun huoneessa olikaan. Nykyään kuitenkin tykkään siivoamisesta! Inhoan kuitenkin siivoamista kiireen keskellä ja kuten tänäänkin, sivuutin imuroinnin koska keksin niin paljon kaikkea muuta tekemistä. Ehkä huomenna sitten uusi yritys. Eli vaikka meillä onkin aina siistiä, niin en jaksa ottaa liikaa stressiä siivoamisesta. Tärkeintä on, että koti on koko ajan "perussiisti" eikä pääse siihen ns. "pomminjäljille" tilanteeseen.

Heti kun muutin omilleni, aloin kuitenkin tykkäämään enemmän siistimmästä kodista. Kotonani olen saanut elää yltiömäisen tavaramäärän keskellä ja tavaraa on suoraan sanottuna ollut joka paikassa aivan liikaa. Tietysti alussa kotimme sisustus ei ollut mitään kaunista katseltavaa, mutta pikkuhiljaa aloin ymmärtämään, että vähemmän on enemmän.


Todella monessa paikassa jossa olen mennyt käymään/tekemään sisustussuunnitelmaa, kysytään mitä minä tekisin ensimmäisenä siinä kodissa?  Hyvin useasti vastaukseni on - heitä tavaraa pois. Tavaran karsimisella saa paljon aikaiseksi ja koti näyttää jo heti paljon paremmalta, kun tavarat ovat piilossa ja siististi paikoillaan, eikä niin, että joka kolo tursuaa kaikenlaista epämääräistä tavaraa. Siivoaminen on myös jatkossa huomattavasti helpompaa, kun jokaiselle tavaralle on oma paikkansa ja turhat tavarat on otettu jaloista pois kuleksimasta!

Itse pidän melko harvoin varsinaisia siivouspäiviä. Siivoan joka päivä vähän kerrallaan ja vien lähes aina kaikki tavarat takaisin paikoilleen käytön jälkeen. Kuulostaa varmasti monelle todella työläältä, mutta minusta ainakin on työläämpää tyhjentää sitä vaateläjää muutaman päivän päästä, joka on kerääntynyt olohuoneen lattialle, kuin se että olisin voinut laittaa ajat sitten jo vaatehuoneeseen odottamaan seuraavaa käyttökertaa! Varsinaisia siivouspäiviä pidän silloin, jos en ole kerennyt arkena siivoamaan niitä pikkujuttuja tai jos kotimme kaipaa perusteellisempaa siivousurakkaa :)


Siivotessa myös tulee helposti uusia sisustusideoita, niinkuin tässä hetki sitten huomasin kun laitoin lakanoita laatikoihin, niin muistinkin kaikki piilossa olevat tyynyt. Sain olohuoneeseen heti vähän väriä, kun otin uudelleen käyttöön pinkit timanttityynyt. Ilme muuttui heti vähäisen, eikä meillä ole enää niin valkoinen meno täällä, heh. Kaipasin myös meille ns. ilmoitustaulua,ja hoksasinkin että voisin päällystää eteisen sähkö(?)kaapin oven liitutaulu DC-fixillä. Nyt eteisessä on iso ilmoitustaulu ja siihen on helppo jättää viestejä! Musta liitutaulu vieläpä sopi hirmu hyvin valkomustaan shakkiruudukkolattiaan! Sisustamisen ei tosiaan tarvitse olla kallista, nämäkin muutokset tulivat maksamaan minulle vain 12euroa. Aloita siis käymällä kaikki tavarasi läpi niin saat heitettyä turhat tavarat pois ja saatat samalla löytää myös vanhoja aarteita, joita et ole edes muistanutkaan!5 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Ajattelin itsekin tekeväni postauksen samasta aiheesta: miten perheenäiti ehtii pitämään kodin siistinä?:) Minäkin karsin turhaa tavaraa pois ja joka ilta järjestän tavarat omille paikoilleen. Aamulla on kiva herätä siistissä kodissa😙

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! Ajattelin itsekin tekeväni postauksen samasta aiheesta: miten perheenäiti ehtii pitämään kodin siistinä?:) Minäkin karsin turhaa tavaraa pois ja joka ilta järjestän tavarat omille paikoilleen. Aamulla on kiva herätä siistissä kodissa😙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kiva kun tykkäsit! :) ja joo on kyllä paljon kivempi kun illalla on tehnyt kaikki valmiiksi, itsekkin saan vaan möllöttää tänään koko päivän kun sain eilen siivottua!

   Poista
 3. Näyttää lämminvesivaraajalta..?

  VastaaPoista