2016/12/13

BLOGIN B-DAY - 5 VINKKIÄ BLOGGAAMISEEN JA NYXIN VOITTAJA!

Kirjotin bloggerin tekstikenttään ensimmäiset sanat tasan viisi vuotta sitten. Bloggaaminen oli silloin melko jännää, koska se oli siihen aikaan suht. uusi juttu, eikä itsekään oikein tiennyt mistä kaikesta sitä kirjoittaisi. Blogin nimikin on vaihtunut muutamaan otteeseen tässä vuosien aikana, mutta nyt vihdoinkin tuntuu, että olen saanut tästä mieluisen ja omannäköisen! Koskaan en ole tosissani harkinnut lopettavani tätä harrastusta ja nytkin aion kyllä jatkaa postailua samalla innolla kuin tähänkin mennessä! Kiitos myös teille ihanat lukijat, teidän kommentit piristävät aina ja on kivaa kun jaksatte lukea näitä juttuja täältä!

Jos olet itse harkinnut aloittavasi blogin kirjoituksen, niin suosittelen kyllä lämpimästi. Tässä ainakin näkee muutoksen, miten oma elämä, blogin ulkoasu ja omakin tyyli on muuttunut. Nyt ajattelinkin antaa teille viisi vinkkiä, jotka olisin halunnut kuulla silloin, kun aloitin blogin kirjoittamisen:

- Panosta kuviin. Kuvat on lähes aina blogissa se kaiken a ja o. Pitkiä tekstejä on puuduttavaa lukea, jos ei seassa ole jotain aiheeseen liittyviä kuvia. Laita myös kuvasi suuren kokoisina ja mieluusti myös kaikki kuvat samankokoisina. Älä kuitenkaan laita isokokoisia kuvia alkuperäisessä koossa suoraan blogiin, koska sitten kuvien latautumisessa menee hyvin kauan, eikä silloin kaikki pakolla jaksa jäädä odottelemaan kuvien latautumista.

- Nimeä kuvat okein. Jos nimeät kaikki kuvasi ennen blogiin latausta esim. ksjdkjas nimellä, niin se tuskin tulee googlessa tms. kuvahakukoneissa ikinä vastaan. Tällä saat ainakin uusia kävijöitä blogiisi, kun joku kuvasi tulee netin uumenissa vastaan. Käytä siis kuvan nimeämisessä nimeä, jolla voisit vaikka kyseistä tuotetta etsiä netistä.

- Postausaiheet. Keksi blogillesi mahdollisimman tarkasti kaikki aiheet ja suunnittele ainakin viikko etukäteen postaukset valmiiksi. Näin pysyt helpommin kärryllä, mitä kaikkia kuvia tuleekaan ottaa kuluvan viikon aikana postauksiin ja kirjoittaminenkin on helpompaa, kun aihe on jo valmiina.

- Postaa vain silloin, kun on fiilistä. Jos ei runosuoni syki, niin älä kirjoittele, voit silloin vaikka julkaista kuvapostauksen vähemmällä tekstillä. Jos on kauhea kiukkuilu vaihe, eikä päässä liiku mitään muuta kuin kaikkea ärsyttävää, niin silloinkaan ei kannata sitä tulla purkamaan blogin puolelle. Itse pyrin ainakin kirjoittamaan tänne mahdollisimman positiivisia postauksia! Blogin ei tosiaan kuulu olla mitään pakkopullaa.

- Yhteistyöt. Näitä voi alkaa satelemaan sähköpostiisi jossain vaiheessa, mutta tartu vain sellaisiin yhteistöihin, mitkä todella kiinnostavat sinua ja ovat vaivan arvoisia. Aiheen tulisi myös liittyä omaan blogiisi ja sinun kuuluu asiasta hyötyä, eikä toimia ilmaisena mainoskanavana.


Ja sitten siihen odotettuun osioon! Eli kuka voittikaan tämän Nyxin meikkipaletin? Arvontakone on pyörinyt ja arpaonni osui sähköpostille elli.horses@gmail.com. Sinulle on laitettu sähköpostia tulemaan! Kiitos vielä kaikille jotka osallistuitte arvontaan,  suoritan jonkun uuden kivan arvonnan taas ensi vuoden puolella teille!

6 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! :) niin ja ihana tämä blogin ulkoasu, kaikki sopii tosi hyvin yhteen.


  www.tiia-valokuvaa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitokset ja kiva kun sait tästä vinkkejä! :)

   Poista
 2. Mä oon sit varmaa tosi outo kun kiinnitän aina vähemmän huomiota kuviin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Mää itse ainakin seuraan blogeja joissa on inspiroivia kuvia :) mutta jotkut tykkää enemmän keskittyä tekstiin kuin niihin kuviin!

   Poista
 3. Hyvää blogisynttäriä :) Ja hyviä vinkkejä, itse aina unohdan tuon kuvien nimeämis -asian. Pitää muistaa tulevaisuudessa.

  https://sinaviola.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitos! Mulla vähän sama vika, joskus muistaa sen vasta sitten liian myöhään :D

   Poista