-->

2017/02/22

MUN 10 VINKKIÄ SISUSTUKSEEN.

Toivepostauksen aika! Näitä postauksia on aina kiva toteuttaa ja sainkin tämän sisustukseen liittyvän idean yhdeltä lukijaltani, kiitos siitä! Jokaisen kotihan tietysti on juuri sellainen, kuin asukas itse haluaa, mutta minulta melko usein kysytään sisustukseen liittyviä vinkkejä, joten tässä kymmenen vinkkiä jotka olen kokenut toimivaksi sisustusta miettiessä!

- Mieti aina sisustusesineiden ja huonekalujen ostoa, mihin sen laitat. Näin vältyt siltä, että laskutasot täyttyvät liiasta tavaramäärästä. Käytä pieniä siustusesineitä maltillisesti, ettei asuntoon tule liian sekava fiilis.

- Käytä tekstiilejä mieluummin liikaa, kuin liian vähän. Tyynyjä ja torkkupeittoja voi olla sängynpäällä reilusti, mieluummin kuin että siinä on kaksi pientä koristetyynyä. Myöskin mattojen kanssa isompi matto on aina parempi kuin liian pieni, tai monta liian pientä mattoa. Tilasta saa paljon kodikkaamman näköisen, eikä se näytä liian tyhjälle.

- Jos haluat huoneeseen jotain ilmettä, laita huoneeseen rohkeasti effektiseinä joka on katseenkiinnittäjä.  Näyttävän seinämateriaalin kanssa on helppo yhdistää yksinkertaisia huonekaluja ilman että huone näyttäisi tylsälle.

- Älä yhdistä liian montaa kuviota ja väriä.


- Tuo lämpöä huoneisiin erilaisilla tunnelmavalaistuksilla. Meilläkin on tunnelmavalaistuksia jokaisessa huoneessa ja kattovalaisimia käytetäänkin harvemmin.

- Panosta sisustukseen. Osta asioita, joihin ihastut täysin ja jätä kauppaan kaikki ihan kivat jutut tai sellaiset, joita ostat vaan sen takia, koska ne ovat halpoja.

- Tuunaa ja tee huonekaluista/sisustusesineistä omannäköisiä ja mieluisia. Meilläkin tehtiin sohvapöytä itse, koska kaupassa vastaaa olisi maksanut 1000euroa. Nyt voimmekin sanoa, että pöytä on aivan täysin itse tehty!

- Taloa/asuntoa etsiessä mieti valmiiksi, toimiiko pohjaratkaisu, saatko talosta tehtyä mieluisen ja käykö tulevat/nykyiset huonekalut sinne?

- Suunnittele sisustuksen tekoa jo pohjapiirrustukseen joka myös antaa helpotusta tulevien huonekalujen ostamiseen. Jos et saa pohjapiirrustusta, niin käy asunnolla mittaamassa paikkoja ennen muuttoa!

- Tee kodista mahdollisimman toimiva ja käytännöllinen, mutta pidä ylimääräiset tavarat piilossa. Näin on myös helpompi pitää tasot siisteinä, kun laittaa kaikki ylimääräiset takaisin omalle paikalleen esimerkiksi johonkin lipaston laatikoihin.

- Jos haluat kodista avaramman, käytä peilejä. Tilantuntu on aivan erilainen, jos sisustukseen liittää vielä isoja peilejä seinille!
6 kommenttia:

 1. Tosi hyviä vinkkejä! Olen ehdottomasti koti-ihminen, joten sisutukseen pitäisi kyllä panostaa kun kotona tulee vietettyä sen verran iso osa vapaa-ajasta kuitenkin. Kohta on tiedossa muutto, ja olen sitä ajatellen pyrkinyt nyt karsimaan kaikenlaista turhaa tavaraa pois. Edelleen on kyllä hankaluus siinä, että miten kaikkea sellaista rumaa käyttötavaraa (koulujutut yms) säilyttäisi niin että ne olisivat kuitenkin helposti saatavilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sait tästä hyviä vinkkejä! :) Minustakin kotiin kannattaa ehdottomasti panostaa, koska mukavempaahan se on tulla aina kotiin, joka on mieluinen. Toivon mukaan saisit uuteen asuntoon sitten kaikki tavarat järjesteltyä nätisti mutta toimivasti!

   Poista
 2. Mahtavia sisustusvinkkejä! :') Täytyy ottaa näistä melkeimpä jokainen talteen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla Jenna et hyödyit näistä mun vinkeistä! :,)

   Poista
 3. Upealta näyttää sun koti ja nää sisustusvinkit tulee tosiaan tarpeeseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Saga! <3 Toivottavasti nää vinkit helpottais teidänkin asunnon sisustamisessa :)

   Poista