-->

2017/07/17

CENTRAL PARK

Pakko tulla tekemään tänne ihan erillinen postaus Central Parkista - kyseinen puisto oli kyllä ehdottomasti yksi lempipaikoistani Nykissä. Hotellimme oli Upper East Sidellä, joten tämä kyseinen puistoalue olikin kävelymatkan päässä hotellistamme. Heti keskiviikkona kun tultiin puolenpäivän aikaan Nykiin niin haluttiin lähteä katsomaan miltä Central Parkissa oikein näyttääkään!

Vaikka kyseinen puisto on ihan New Yorkin ydinkeskustassa, niin siellä silti oli aivan eri meininki, kuin Fifht avenuen hälinässä. Puistossa oli ihanan rento ja rauhallinen fiilis. Suuret vanhat isot puut toivat ihanaa tunnelmaa puistoon ja puistosta löytyi monenlaista porukkaa, niin katusoittajia, muotokuvien piirtäjiä, limumyyjiä, hääkuvien ottajia, leffakuvauksia, piknikillä olijoita ja hevosvaunuajelijoita.

Monet myös kävivät lenkkeilemässä puistossa, pelaamassa baseballia tai korista. Tuolla pystyi harrastamaan oikeastaan mitä vain ja en kyllä pistäisi itsekään pahitteeksi jos saisin nuo lenkkeilymaisemat joka päivä käyttööni!

Hienon arkkitehtuurin lisäksi puistosta löytyi paljon pieniä metsäpolkuja, jotka yleensä päättyivät johonkin sillalle tai lammen läheisyyteen. Kävelimme loman aikana varmaan monia kymmeniä kilometrejä tuolla ja käytiin myös toisessa päässä puistoa, josta löytyi suurempi lampi jossa oli aivan kirkasta vettä.

Kävelyreissujen lisäksi tuli myös useasti otettua aamupala tai eväät mukaan ja mentiin niiden kanssa istuskelemaan nurmikolle tai kalliolle. Tykkäsin ehdottomasti tästä Nykin tyylistä syödä, takeaway ruoka oli helppo ottaa mukaan ja sen sai syödä aina siellä missä halusikaan. Central Parkissa itsessään löytyi muutamia pikku kahviloita, joista pystyi ottamaan kahvin mukaan. Sen lisäksi löytyi niitä ihanasti käryäviä hodari ja limsakärryjä. Lammen rannassa oli myös Boathouse, jossa käytiin pari kertaa ottamassa yhdet lasilliset, ruoka näytti kyseisessä paikassa olevan melko tyyristä ja siellä oli aina melko paljon väkeä!

Puistossa kiertelyn lisäksi kävimme myös soutelemassa (jossa oli muutama muukin!) Tunnin soutelu tuossa lammella maksoi 15 dollaria. Soutelun aikana myös yhdellä sillalla oli meneillään jotkut leffakuvaukset, joita oli moni muukin jäänyt seurailemaan sivusta.

Hassua oli myös se, että keskellä tuollaista suurkaupunkia löytyi paljon eläimiä. Pienillä poluilla törmäsi takuuvarmasti moneen oravaan, jotka hyppelehtivät hyvinkin läheltä. Myös rottia näytti vilisevän välillä tien ylitse. Lammen rannalla oli myös paljon kilpikonnia!

Näitä kuvia katsellessa tulee kyllä hurja ikävä tuota paikkaa. Aloinkin jo haaveilemaan omasta pienestä Central Parkista, mutta suurin ongelma taitaa olla että miten saan noin suuria ja hienoja puita kotiini heh :D Ehkä kuitenkin pieni viherpeukalo heräsi itsessäni ja sain hiukan inspiraatiota puutarhahommiin, olisihan se aika ihanaa kun omaan kotiin saisi joskus pienen puiston suihkulähteellä!

Paita Levis | Laukku Prada | Hame Zeeprafashion | Kengät Nike Air Max

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköistä! En jotenkaan ole tajunnut että Central Parkissa on noin kaunista :)

    VastaaPoista