-->

2017/08/03

MIKKELIN ASUNTOMESSUT 2017

Viikko sitten tuli pyörähdettyä perinteisesti asuntomessuilla. Tällä kertaa messut järjestettiin Mikkelissä ja nämä olikin mulle nyt neljännet asuntomessut missä olen käynyt. Messualue oli ehkä kuitenkin nyt yksi suosikeistani, koska useista taloista oli näkymät Saimaan rannalle ja alueelle oli myös jätetty luontoa näkyviin.

Tänä vuonna messuilla trendeinä oli selkeästi puu, joka näkyi heti talojen rakennusmateriaalissa. Kivitaloja ei näillä messuilla juuri näkynytkään. Pintamateriaaleina sisätiloissa näkyi niin puuta, kuin betoniakin. Trendivärit olivat tänä vuonna selkeästi musta, sinisen eri sävyt sekä luonnonmateriaalit. Taloissa oli aikalailla samaa tyyliä kuin aikaisemmilla messuilla, korkeat olohuoneet, suuret terassit ja makuuhuoneesta pääsy kodinhoitotiloihin/kylpyhuoneeseen. Saunat olivat messuilla pääasiassa vaaleita tai mustia. Keittiöt olivat avokeittiöitä saarekkeen kanssa, mutta tänä vuonna pinnalla oli selkeästi "aamiaiskaappi". Ulkoterassehin oli selkeästi panostettu ja suurimmalla osalla oli myös uima-allas tai ulkoporeamme terassilla.

Messuilla jäin kaipaamaan oikeastaan sellaista "glamouria" jota on ollut aikaisempina vuosina.  Nyt tuntui, että joka kohteessa oli käytetty mahdollisimman luonnollisia materiaaleja ja kaikki sellainen hienous oli jätetty pois. Myös joka asuntomessuilla olen kaivannut, että taloissa näkyisi vähän enemmän sitä asukkaiden persoonaa, niin että siellä olisi vaikka vanhoja tuunattuja huonekaluja.

Menimme messuille keskiviikkona puolen päivän aikaan ja silloin kohteisiin sai aikalailla jonottaa. Kohteissa myöskin kun joudut menemään peräkanaa ihmisten kanssa, niin ei kerkeä kovinkaan hyvin miettimään millainen pohjaratkaisu talossa olikaan. Talot myöskin olivat melko samantyyppisiä, joten itselleni ei kauhean monesta jäänyt sellaista "wau" effektiä.

Tykkään kuitenkin käydä joka vuosi asuntomessuilla, ihan ammattinikin puolesta katsomassa uusimpia trendejä ja hankkimassa itselleni uusia ideoita sisustamista ajatellen. Vaikka näiltä messuilta ei löytynytkään sitä "täydellistä" unelmakohdetta, niin teen teille vielä erillisen postauksen jossa ajattelin esitellä teille lempparikohteeni!

Oletko käynyt tänä vuonna asuntomessuilla? Messut kestävät vielä 13.8 saakka ja aion kyllä pyörähtää joskus uudestaankin käymään Mikkelissä ja käydä tutustumassa paremmin itse kaupunkiin ja ihanan näköiseen pappilamiljööseen Kenkäveroon!6 kommenttia:

 1. Oi miten inspiroivia asuntoja ja sisustusjuttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta löytää kyllä aina onneksi jotain uutta ja inspiroivaa! Kannattaa mennä käymään ;)

   Poista
 2. Asuntomessuilla on aina uusia yksityiskohtia ja pistejuttuja joista löytyy ihan uutta inspistä itsellekin :) vaikka muuten tuo "riisuttu" maanläheinen tyylisuunta ei oikein ittee miellytä niin kiva nähdä aina uusia ideoita! Tosin se kyllä jaksaa aina ihmetyttää miten noin kalliissa taloissa voi perus rakentamisen ja viimeistelyn laatu ollakin niin surkeata.. Taidetaan talot tehdä urakkapalkalla :D
  Ja hei, olisko mitään ideaa postauksessa jossa nähtäis sun oman sisustustyylin muuttumista vuosien varrella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep nuo taidetaan tehdä niin kiireellä, että siinä tulee sitten virheitä.. :s hei tuota olenkin aikaisemminkin miettinyt, täytyyypä harkita tuota postausta! :)

   Poista
 3. Asuntomessuille olis kiva mennä vanhoihin kohteisiin esim. kymmenen vuotta myöhemmin. Mikä oli toimiva ratkaisu ja mitä talossa on muutettu sen jälkeen.

  VastaaPoista