2017/11/07

MIKÄ ON BLOGINI TULEVAISUUS?Olen huomannut, että blogit ovat olleet suurennuslasin alla lähiaikoina ja paljon puheenaiheena. Millaisia blogeja nykyään on ja millaisia ne eivät saisi olla? Onko blogien aika jo nähty, lukeeko kukaan edes enää blogeja? Onko blogit pelkästään nykyään niitä mainoskanavia täynnä erilaisia kaupallisia yhteistyöpostauksia?

Mulle blogi on ollut rakas harrastus jo melkein kuuden vuoden ajan. Aloitin kirjoittamalla blogia itselleni ja edelleenkin kirjoitan sitä itselleni hiukan päiväkirjamaisesti. Ihana plussa tässä kuitenkin on se, että teitä lukijoita on kertynyt sinne ruudun toiselle puolelle ja ihanaa saada teiltä palautetta ja kommentteja postauksiini! Blogini on kuulunut aina vähän kategoriaan nimeltä "sillisalaattiblogit" ja mä olen pyrkinyt pitämään blogini mahdollisimman monipuolisena ja tuottamaan tänne sisältöä mahdollisimman laajasti omasta elämästäni, myös sellaisia asioita, joita ei pakolla kaikki bloggaajat edes kirjoittelisi julkisesti omasta elämästään.

Nykyään kuitenkin tuntuu, että blogeilta vaaditaan kauheasti ja blogeissa kuuluisi kirjoitella vaan tiettyä aihealuetta. Ketään ei enää kiinnosta pelkkä omasta arjesta jaarittelu, vaikka blogit alkoivatkin  siitä pisteestä. Kaikki on mennyt niin ammattimaiseksi, enää ei kirjoitella lyhyitä postauksia, jossa on kuvat napattu äkkiä puhelimella. Ja mulla ainakin on ikävä tuota aikaa. Mäkin luen toisten blogeja, enkä kovin helposti ala seuraamaan aktiivisesti uutta blogia, koska haluan "tutustua" kirjoittajaan ihanien kuvien lisäksi. Haluan myös nähdä sitä "aitoa" elämää blogipostauksissa, en pelkästään jotain kosmetiikkatuotteiden esittelyjä tai kaupallisia yhteistyöpostauksia. Musta on kiva lukea myös välillä niitä ihan perus kuulumisia ja elämää, jotka mun mielestä ainakin kuuluu siihen bloggailuun!


En ole lähtenyt omaakaan blogia paljoa muuttamaan, paitsi panostan enemmän postauksiin nykyään ja tietysti haluan koko ajan kehittyä kuvaajana ja kirjoittajana. Haluan kuitenkin pitää blogini aihealueen vapaana ja päästää lukijat osaksi omaa elämääni, vaikkei se mitenkään erikoinen olekaan! Haluan pitää blogini rentona paikkana, rakkaana harrastuksena, en mitenkään paineita tuovana sivustona johon on pakko kerätä matskua joka päivä. Mulle blogin kirjoittaminen ei koskaan saisi olla pakkopullaa ja sillä päätinkin siirtää tämänkin postauksen tälle päivälle, kun eilen mulla ei ollut yhtään ajatusta päässä, mistä täällä kirjoittelisin.

Blogit tuntuu olevan nykyään hiipumassa pois päin, vaikka uusia bloggaajia tulee jatkuvasti lisää ja blogeja onkin aivan hurja määrä siihen verrattuna, mitä itse aloitin bloggailun. Harmittaa sinäänsä, että blogeista on tullut nykyään niin kaupallisia ja naistenlehtimäisiä, että suurimmasta osasta blogeista loppuu kokonaan sellaiset persoonalliset postaukset, jossa bloggaaja kertoo ihan perus kuulumisiaan tai elämästään.

Takki Primark | Nahkahousut Zeeprafashion | Laukku Prada | Kello Michael Kors | Kengät H&M

Mä ainakin tykkään henkilökohtaisesti lukea niitä "sillisalaattiblogeja" jossa löytyy paljon erilaisia postauksia ja inspiroivia kuvia. Tällä linjalla aion myös pitää oman blogini, koska musta vaan on kiva kirjoitella kaikenlaisia postauksia, koska eihän mulla ole yhtä tiettyä kiinnostuksen kohdettakaan. Ja aion myös jatkaa bloggailua, ihan sama vaikka blogit olisivatkin jo ihan last season.

Mitä mieltä te olette tästä ja millaisia blogeja te tykkäätte lukea?

12 kommenttia:

 1. No mä just eilen ehdin kirjottelemaan tästä samasta aiheesta eli paljon samoja ajatuksia pyörii täälläkin päässä :) Aion kans jatkossa kirjotella omaa blogiani vaikka se ois kuinka out ja tein tänään just vähän perinteisemmän postauksen ja oliko se nyt toissapäivänä vai milloin niin esittelin vanhoja asukuvia ja nehän oli just näitä vaan nopeesti otettuja kaunokaisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hei kiva kuulla että sääkin oot kirjoitellut samasta aiheesta! Mä voisinkin nyt samantien käydä kurkkaamassa sun uusimmat postaukset :) Ja joskus on ihan kiva ottaa blogiin niitä nopeasti napsattujakin kuvia, ilman mitään sen suurempia suunnitelmia!

   Poista
 2. Mä en kans ymmärrä tota, että blogin pitäis keskittyä vaan yhteen aihealueeseen. Rakastan kirjoittaa monenlaisia postauksia ja sillä linjalla aion myös jatkaa.
  Mä haluaisin myös tuoda sitä omaa persoonaa blogissa esiin, mut se tuntuu aika vaikealta. En oo vielä keksinyt miten saisin tuotua sitä enemmän esiin. Rakastan kaikkia kauniita asioita ja kosmetiikka juttuja ym, joten se varmasti vaikuttaa todella pinnalliselta. Mut jotenkin samalla se on just niin mua, vaikka en koe itseäni pinnalliseksi ihmiseksi. Haastavaa yhtälö! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä kans tykkään kirjoitella laidasta laitaan, just sitä miltä itsestä tuntuu! :) Toi on kyllä hankala yhtälö, mullakin on blogin puolella paljon tuota "pintaraapaisua" elämästäni ja mäkin tykkään kirjoitella kaikista niistä kauniista asioista ja kivoista uusista jutuista mitä oon ostellut! Jotenkin sitä pitäisi osata varmaan kirjoittaa niin hyvin, että saisi omaa persoonaa tuotua hyvin esille :)

   Poista
 3. Oma blogi on ainakin yksi sekametelisoppa, jossa on välillä ihan sitä perus kännykkäkuvaa ja välillä sitten kivat kuvat järkkärillä esittelymielessä ostoksista :) Mutta ehkä se olisikin fiksuinta panostaa tekstiin ja siihen mitä kertoo, eikä niitä kiiltokuvamaisia blogeja kukaan oikeasti lue. Ehkä ne ootd päivitykset tulee katsottua, mutta tiettyjä blogeja seuraan juuri kaupallisten yhteistöiden vuoksi jotta saan alennuskoodeja ja tarjouksia tietooni. Nämä eivät ole ehkä enää vakavastiotettavia lukublogeja joissa henkilön persoonasta saisi mitään kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekametelisoppa blogi on musta just hyvä! :) Toi on varmasti ihan totta, mäkin käyn katsomassa joskus vilaukselta näitä "isompia blogeja", mutta niitä en jaksa kuitenkaan seurailla päivittäin.

   Poista
 4. Mä ainakin nostan aina käden pystyyn että sekalaisia harrastelijablogeja kiitos! En tykkää sellaisista siloitelluista muotilehtiblogeista, sillä tosiaan, voin ostaa sen Cosmon tai Trendin jos haluan ihan täpötäydellisiä kuvia katsella vailla syvällistä sisältöä. Tykkään kun voi samaistua bloggaajaan ja fiilistellä bloggaajan olemisia.

  Sun blogi on just ihana, yksiä lemppareita!! Saan sun blogista ihan oikeasti inspiraatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitokset Saga tästä kommentista, oot kyllä ihana ja tää kommentti piristi kyllä päivää! <3 Mä oon kans kyllä harrastebloggaajien puolella, ei kaiken tarvitse olla niin kiiltokuvamaista kuin joissain blogeissa näkee ;)

   Poista
 5. Veit sanat suustani, sillä olen pohtinut jo parin vuoden ajan tätä samaa ajatusta. Huomasin myös itsessäni, etten ollut enää samalla tavalla innostunut blogin kirjoittelusta, kuin ennen, kun vertasin itseäni liikaa näihin "kiiltokuva" -blogeihin ja pidin itseäni huonompana, ettei ketään varmaan kiinnosta lukea mun juttujani tavallisesta arjesta. Oli niin vähällä, etten lopettanut koko blogia, mutta nyt olen taas saanut tarrattua reunasta kiinni ja aloittanut, pikkuhiljaa ja omalla tahdillani, kertoen niitä ihan perustylsiäjuttuja arjestani.:D Mutta tää on just se, mihin blogin kirjoittelussa ja toisten blogeissa rakastuin.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi et luopunut blogiharrastuksesta vaikka tuntuukin että pitäisi olla yhtä hyvä kuin jotkut bloggaajat jotka tekevät tätä työksensä! Mullakin oli jossain vaiheessa aika korkeat tavoitteet blogin kannalta, mutta sitten huomasin että kiinnostukseni tätä harrastusta kohtaan alkoi vähenemään, niin suosiolla sitten päätin että pidän blogini vaan omana rakkaana harrastuksena ja kirjoittelen just niitä juttuja mitä ikinä haluankaan :) Mäkin tykkään vaan lukea niitä hömppäblogeja jossa kerrotaan ihan perustylsiä juttuja arjesta!

   Poista
 6. Sanoisin, että blogimaailma ei sinänsä ole hiipumassa, vaan suuren tarjonnan takia on haastavaa erottua muista ja kilpailu kärjistyy.

  Tykkään kauheasti lukea sinun blogiasi! Aiheiden vaihtelevuudesta huolimatta kokonaisuus on tosi yhtenäinen ja ihana. Minullakin on sillisalaattiblogi. Tuntuisi mahdottomalta rajata blogin teema vain tiettyyn aiheeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta! Ja sitten kun jotkut bloggaajat tekevät tätä työkseen, niin moni pienempi bloggaaja ajattelee että heidän kuuluisi päästä samalle tasolle oman bloginsa kanssa.
   Ja hurjat kiitokset, ihana kuulla että tykkäät lueskella tätä munkin sillisalaattiblogia <3 :)

   Poista