2017/12/03

LUUKKU 3: DIY KÄPYKRANSSIInnostuin tänä talvena askartelemaan erilaisia joulukoristeita ja yksi niistä olikin nämä käpykranssit. Tuntuu hiukan hölmölle myöntää, mutta en ollut koskaan aikaisemmin askarrellut mitään kuumaliimapistoolin kanssa! Sen ehkä huomaa, koska nyt ainakin kahdessa sormenpäässäni on palovamma, eli mikäli omistatte jotkut suojahanskat, niin käyttäkää niitä askartelussa!

Muuten näiden käpykranssien teko oli yllättävän helppoa, ainoa että männynkävyt piti itse etsiä jostain. Minulla riittikin kävyt kahteen kranssiin, ehkä ensi talvena etsin lisää käpyjä niin saisin askarreltua näitä lisääkin. (Luonnosta ei tietystikkään löydy valmiiksi harmaita käpyjä, vaan näissä kuvissa olen käyttänyt alkuperäisen kranssin käpyjä, mutta koska kranssi tipahti ulko-ovestamme maahan, niin jouduin purkamaan ja tekemään uusiksi tuon kyseisen kranssin!)


Tarvikkeet jota tarvitset kranssin tekoon:

- Paljon männynkäpyjä (kuivattuja)
- Kuumaliimapistoolin ja liimaa
- Styroksi kranssipohjan
- Spraymaaleja
- Erilaisia helminauhoja, koristeita ja timantteja.

1. Liimaa kävyt styroksikranssiin. Aloita ensin laittamalla käpyjä sisäpuolelle ja liimaa järjestelmällisesti käpyjä koko kranssin ympärille. Takaosaan ei tarvitse kiinnittää käpyjä. Säästä pienimmät ja näteimmät kävyt viimeiseksi ja liimaa niitä vielä sellaisiin aukkoihin joista näkyy styroksikranssia läpi.

2. Kun liima on kuivahtanut kunnolla, ota liimasta jääneet rihkamat irti ja spraymaalaa koko kranssi haluamallasi värillä. Itse maalasin ensin alapuolen ja sitten ylemmän puolen hopealla. Kun spraymaali oli kuivahtanut, suihkutin päälle vielä lumisprayta ja annoin jäädä kuivumaan.

3. Lopuksi koristele kranssi haluamallasi tavalla. Itse laitoin pitkän hopeisen helminauhan kiertämään koko kranssin ympäri ja sen lisäksi muutamia pikkutimantteja sekä isot rusetit.

2 kommenttia:

  1. Tää on kyllä niin kaunis <3 Oot ihan mielettömän taitava! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset emmi! <3 helppohan tuo oli tehdä ;)

      Poista