-->

2018/04/09

CANON VS. OLYMPUS

 
 Bloggailussa minulla on ollut käytössä joulukuusta lähtien kaksi kameraa ja nyt ajattelinkin hiukan vertailla, miten nuo kaksi kameraa eroaakaan toisistaan ja miksi ylipäätänsä omistan kaksi kameraa! Isompi järjestelmäkamerani Canon eos 700D on ollut käytössäni jotain 2-3 vuotta kun taas Olympuksen Pen E-PL 8 minijärkkäri on ollut käytössäni neljä kuukautta.

Canoniin olen hankkinut pari eri objektiivia ja lisäsalaman. Suurimmaksi osaksi käytössäni on Sigman 45 mm kiinteä linssi ja sen lisäksi olen ostanut pdemmän Tamron zoomin 18-270 mm. Olympuksen kameraa olen vasta pikkuhiljaa opetellut käyttämään ja siihen olenkin hankkinut ainoastaan 8 mm kalansilmälinssin, 14-42 mm objektiivin lisäksi.

Nyt olenkin alkanut jo harkita luopuisinko Canonin järkkäristä, mutta toisaalta molemmissa kameroissa on omat hyvät ja huonot puolensa!

Canonin plussat ja miinukset

+ Sigman linssi sopii hyvin asukuvailuihin ja lähikuvauksiin. Objektiivi sumentaa taustan todella pehmeäksi!

+ Kääntyvän näytön ansiosta kamera on helppo saada kuvaamaan vaikka jalustalle ja samalla näät näytöltä miltä kuva tulee näyttämään!

+ Helppo käyttää kun opettelee vaan käyttämään manuaali asetuksia! (Toisaalta taas uudelle käyttäjälle ei ole kovinkaan helppo neuvoa miten säätelee kameran asetuksia nopeasti..)

- Jörkkäri on todella iso ja painava, objektiivit ovat myös raskaita ja lisäsalamakin on melko suuri

- Valovoimaisuus ei ole mikään paras, joten hämärässä valossa on pakko käyttää lisäsalamaa.

- Sigman linssissä pitää välillä olla aukko melko pienellään, jotta kuva ei sumennu liikaa. Joskus myös osa kuvista saattaa olla täysin sumeita..

- Lisätarvikkeet kameraan on aina vähintään muutaman satasen luokkaa.

Olympuksen plussat ja miinukset


+ Kivan pieni ja kevyt kamera, joka kuitenkin on minijärkkäri, eikä pokkarikamera. Reissuissa tämä kulkee mukana ainakin paljon helpommin kuin iso järkkäri!

+ Kuvanlaatu on hyvä ainakin perus objektiivilla ja kuvat ovat tarkkoja.

+ Kamerassa on Wi-fi jonka avulla saa siirrettyä kuvat vaikka suoraan puhelimeen. Itselaukaisin toimii myös puhelimen painalluksella!

+ Hyvä kamera esimerkiksi videokuvauksiin, tästä löytyy myös kääntyvä näyttö!
+ Valovoimaisuus on kamerassa tosi hyvä eikä kuvat tärähdä kovinkaan helposti!

- Tällä perus objektiivilla saa tulla aika lähelle kuvaamaan, jos meinaa kuvata jotain lähikuvia tai
asukuvia. Objektiivi ei myöskään sumenna taustaa paljoa, koska F-luvun saa laskettua vain 3.5 asti.

- Lisäosat ja objektiivit maksavat tähän myös melkein saman verran kuin itse kamera..

- En osaa vielä niin hyvin käyttää Olympuksen kameraa, kuin Canonia, mutta tämä taitaakin olla tottumuskysymys vaan..

- Kamerassa mukana tullut salama on aika turhanpäiväinen.

Vertailun vuoksi kuvasin myös muutamia juttuja molemmilla kameroilla (kuvia ei ole mitenkään muokattu)

 

Kuvista tosiaan huomaa että Canonin kuvat ovat hämärämpiä ja pehmämpiä, kun taas Olympuksella saa valovoimaisempia ja hiukan terävämpiä kuvia.
Olen kuitenkin aina ollut hiukan vannoutunut Canonin käyttäjä, joten eroaminen isosta ja painavasta järkkäristä voisi olla hiukan outoa. Ensi viikolla käyn kuitenkin kameraliikkeessä katsomassa löytyisikö Olympukseen mahdollisesti sovitinta, että voisin käyttää Canonin objektiiveja myös Olympuksessa, eikä tarvisi myydä ja ostaa kaikkia välineitä uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti