2018/04/23

KUVIA UUDELLA OBJEKTIIVILLA 

Nyt se sitten tapahtui, aloitin elämässäni jonkin sortin uuden aikakauden, luovuin nimittäin Canonin järkkäristäni ja samalla myös hankkiuduin eroon hiustenpidennyksistä. Viimeiset kymmenen vuotta mulla on aina ollut hiustenpidennykset ja olen ollut vannoutunut Canonin käyttäjä, joten nyt olenkin saanut totutella tähän uuteen "elämään" hah :D. Nyt sitten eletäänkin ekaa kertaa pelkän minijärkkärin (Olympus Pen EP-L8) varassa.

Sainkin paljon kyselyitä koskien tätä uutta objektiivia ja Meiju heittikin tämän postausidean, että kuvaisin nyt uudella kameralla ja linssillä meidän kotia! Tämä olikin kiva toteuttaa, samalla pääsi kokeilemaan linssin toimivuutta ja pitkästä aikaa myös julkaisemaan tänne jotain kuvia meidän kodista. Kuvat on otettu pilvisenä päivänä, joten luonnonvaloa ei asuntoomme järjettömiä määriä tule. Muokkaan kuitenkin aina kuvia ja lisään niihin lähes aina valoisuutta, joten kuvat ei nyt sitten ole täysin muokkaamattomia!

Kävin tosiaan Rajalasta kysymässä parempaa objektiivia Olympukseen, joka sumentaisi hyvin taustan. Mukaani lähtikin sitten M.Zuikon 17mm f/1.8 linssi. Linssissä on erittäin hyvä valovoimaisuus ja sopii moneen käyttöön. Itseasiassa tämä vastasi melko lähelle sitä Sigman 45 mm linssiä, joka mulla oli aiemmin käytössä. Sigman linssissä kuitenkin kuvat jäivät helposti epätarkoiksi, mutta tämän uuden linssin kohalla sitä ongelmaa ei ole enää ollut. Ainoa miinus kamerassa on, että valovoimaisuus on niin suuri, että kovin aurinkoisella kelillä valotusta on hankala säätää ja kuvat tahtovat jäädä liian vaaleiksi. Saattaa myös olla, että en osaa vielä käyttää tuota tarpeeksi hyvin, mutta aikanaan sen varmasti oppii!

 Keittiö ja vaatehuone meillä on kotona pimeämmällä puolella, eikä sinne tule juurikaan luonnonvaloa. Keittiön sälekaihtimet olivat kuvauksien aikana auki, kun vaatehuoneessa ne olivat taas kiinni. Vaikka vaatehuoneeseen tulee luonnnonvaloa näissä kuvissa ainoastaan keittiön kautta, kuvaaminen onnistui kuitenkin helposti, eikä kuvat tärähtäneet.

Kameravälineiden uusinta tulikin juuri sopivaan saumaan ja Canonkin meni hyvin kaupaksi! Nyt on huomattavasti helpompaa ainakin reissata, kun ei tarvitse raahata painavaa järkkäriä mukana joka vie koko laukusta kaiken tilan! Olen kyllä ollut tyytyväinen tähän muutokseen ja nyt en ainakaan ole yhtään edes ikävöinyt vanhaa kameraani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti