2018/07/29

MÖKKEILY FIILIKSIÄ 

Olen aina ihmetellyt ihmisiä, jotka jaksavat ylläpitää sekä omakotitaloa, että mökkiä. Sitten koko kesäloma vietetään siellä mökillä ja mökkihän on myös ikuisuusprojekti, joten siellä ei yleisesti ottaen pihahommat tai muutkaan mökinlaittotalkoot lopu kesken. Jokunen vuosi sitten päätin, etten jaksa enää panostaa meidän pikkuruiseen rantamökkiin, mutta nyt kun muutimme kerrostaloon niin ääni muuttuikin kellossa.

Vaikka meillä on pikkumökki, niin on myös sekin ikuisuusprojekti. En kuitenkaan koe siellä sellaista ärsyttävää "pakko tehdä nyt tämäkin"- fiilistä, vaan teen kaikkia pihahommia siellä ihan mieluusti. Tietysti tuolla meidänkin mökillä kaipaisi isompia remontteja, mutta välillä musta on myös hyvä vain oleskella siellä. Ja miksi en kävisi mökillä, kun sinne on matkaa kuitenkin vain 6 kilometriä? Nyt olemmekin viettäneet tänä kesänä varmaan enemmän aikaa kuin koskaan aiemmin, ehkä tietysti myös näillä keleillä on osuutta asiaan! Muuton yhteydessä roudattiin sinne myös kaikki pihakalusteet ja grilli, joten sinne voi mennä helposti grillailemaan eväitä. Useasti myös töiden jälkeen nappaan koirat autoon ja suuntaankin mökille - on aika kivaa lillua yksinään järvessä flamingon kanssa ja vieläpä täydessä hiljaisuudessa!

Meidän rantamökki on yhtä vanha kuin minäkin ja koko mökillähän ei ole tehty minkäänlaista remonttia aiemmin. Ehkä eniten silmääni pisti sisätiloissa hallitseva puunsävy, jota on aivan joka puolella. Tänä vuonna aloitin seinien maalauksen ja tilasta tuli heti kyllä paljon raikkaampi, kun hirsipinnat maalasi Paneeli Ässällä kuultavan harmaaksi. Jatkan tätä maalausprojektia ehkä ensi vuoden puolella ja tarkoitus olisikin maalata vielä sisäpuolelta katto ja lattiapinnat!

Ulkopuolella onkin isompi projekti tiedossa, jonka työstämistä aloitetaan luultavasti myöskin ensi kevään puolella. Terassi tulisi uusia ja suurentaa, laituri ja ranta pitäisi laittaa kuntoon, ulkoapäin pitäisi maalta (oisin niin kiitollinen jos tuota mökkiä ei olisi maalattu punamultamaalilla, haluaisin ehdottomasti jonkun eri värisen mökin kuin punaisen!) ja joitakin pihansuunnitteluja olisi tarkoitus toteuttaa.

Vaikka tosiaan mökki on ikuisuusprojekti, on kiva että tällä hetkellä on jokin oma sisustusprojektipaikka, vuokra-asuntoon kun ei kauhean suuria muutoksia saa tehtyä. Muutenkin haluaisin saada tätä pikkumökkiä kuntoon, koska siitä tulee koko ajan viihtyisämpi paikka ja sinne mieluusti menee istumaan sitten kesäiltoina tai käy vaan pulahtamassa järvessä. Meidän naapurissa sattuu myös olemaan heppatalli, josta viimeksikin H:n kanssa mökillä ollessa käytiin hakemassa hepat ja tultiin uittamaan niitä tuohon rantaan!

Vaikka tosiaan olen vannonut, että en ole mitään mökki-ihmisiä, niin nyt on kyllä kiva, kun löytyy tuollainen oma "piilopaikka", jonne voi mennä nollaamaan ajatuksiaan tai sitten vaan just grillailemaan ja hengailemaan. Mutta en kyllä osaisi koko kesälomaani viettää jossain mökillä, sen verran liikkuvainen kuitenkin olen että mulle riittää kyllä hyvin se sillon tällöin vierailu tuolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti