2018/08/03

PORIN ASUNTOMESSUT 2018

Kaupallinen yhteistyö Asuntomessut

Tänä kesänä suuntasin taas asuntomessuille, jotka vuorostaan järjestettiin Porissa! En ollutkaan aiemmin käynyt kyseisessä kaupungissa, joten oli kiva päästä tutustumaan aivan uuteen paikkaan. Olen nyt kiertänyt viiden vuoden ajan aina asuntomessut ja käynyt etsimässä uusia ideoita niin sisustamiseen, kuin siihen tulevaan omakotitaloonkin!

Messut järjestettiin Porin Karjarannassa, lähellä Porin keskustaa vanhalla teollisuusalueella. Teollisuusalue tuli esiin mm. vanhasta huoltoasemasta, josta olikin tehty yksi messukohde! Tuo Bunkkeri osoittautuikin ihan yllättävän kivaksi, ihastun jotenkin aina rouheisiin pintoihin, kuten vanhaan punertavaan tiiliseinään. Nyt en kuitenkaan esittele lempparikohteitani vielä, vaan jaan yleisesti kuvia messukohteista! Porin asuntomessuthan on vielä meneillään muuten sunnuntaille saakka, eli vielä kerkeää kiertämään messut läpi, mikäli et ole vielä käynyt!

Tämän vuoden trendit

Messuilla näkee paljon uusimpia sisustustrendejä ja tänä vuonna pinnalla on selkeästi maanläheiset sävyt.. Myöskin viherkasveja löytyy useita ja vihreyttä näkyi myös tapettivalinnoissa. Puunsävy nostaa joka vuosi päätään enemmän ja enemmän ja sitä on yhdistetty murrettujen sävyjen kanssa sekä mattamustan kanssa. Mattamustaa näkyi mm. kokomustissa keittiöissä sekä saunoissa. Tekstiileissä selkeästi pinnalla oli ruskea nahka ja sitä näkyi jopa keittiön vetimisissä. Älylaitteet olivat myös pinnalla monessa kodissa!

Saunoissa ja pukuhuoneissa oli luonnollista puunsävyä sekä sormipaneelia. Kylpyhuoneissa näkee spa-tunnelmaa, minimalistista, mutta näyttäviä laattavalintoja. Valaisimiin on myös panostettu, niin ulkonäöllisesti kuin käytännönkin kannalta!


Millaisia taloja messualueelta löytyi?

Messualueella tulee myös kiinnitettyä huomiota talojen ulkomuotoon, väreihin ja pihoihin. Porin messualueella tontit olivat hyvin pieniä ja pihatyöt olivat jätetty todella minimiin. Nyt oli kuitenkin keskitytty suuriin terasseihin, jotka pääasiassa sijaitsivat katolla. Lähiruokaa kasvatetaan omissa pienissä viljelmissä ja omalla terassilla syödään, rentoudutaan ja vietetään paljon aikaa. Myös pihapiiristä saattoi löytyä erillinen sauna- ja vierastila, sekä autotalli- ja varastotilat. Pihat eivät kuitenkaan vaikuttaneet liian pieniltä, vaan rakennukset ympäröivät mukavasti takapihoja ja toivat näkösuojaa omalle terassille.

Talojen sävyt pysyivät maltillisina, valkoisen ja kokomustien talojen lisäksi oli nähtävillä myös eri ruskean ja harmaansävyisiä taloja. Isot suuret ikkunat ja korkeat huonekorkeudet ovat edelleen näkyvillä useassa kohteessa, mutta huomasin tänä vuonna että useasta talosta oli tehty hiukan sokkeloinen pohjaratkaisultaan. Omakotitalojen lisäksi messualueelta löytyi muutama paritalo, jotka osoittautuivat yllättävän tilaviksi!


Oma mielipide messuista

Tykkään kiertää asuntomessut joka vuosi, ihan oman ammatinkin puolesta jo! On kiva tietää uusimmat trendit, vaikkei niitä itse aikoisi omassa kodissa hyödyntää mitenkään. Tänä vuonna asuntomessualue ei ollut niin viihtyisässä paikassa kuin aiempina vuosina, mutta joki oli kuitenkin plussaa messualueen vieressä.

En koskaan löydä kymppikohteita, jotka voisin tuosta noin ottaa itselleni. Nyt löysin pari lempparia, toisessa tykkäsin sisustusksesta, toisessa taas pohjaratkaisusta. Sisustukseen en löytänyt sen erikoisempia ideoita, paitsi aloin haaveilemaan kokomustasta saunasta ja tuosta salmiakkikuviollisesta seinälaataasta (ylempi kuva).

Messukohteissa yleensä tykkään niistä kodeista, jotka on selkeästi sisustettu persoonallisesti tulevaa asukasta varten. Myös monessa kodissa oli huomioitu koirat, joka oli todella ihana huomata! Mm. kuraeteinen oli tehty koiria ajatellen, koirien kuvia näkyi sisustuksessa ja koirille oli tehty myös ihania luksuspetejä terassille! Messut olivat kuitenkin ihan mieluiset, oli kiva taas nähdä uusia ideoita ja trendejä. Ensi vuonna suunnataankin sitten Kouvolaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti