2018/09/23

KYLLÄSTYNYT SOMEMAAILMAANIstun puhelimen kanssa sohvalla ja hetken selailun jälkeen älyän yhtäkkiä, mitä mää edes just selasin täältä? Näitä hetkiä on ollut jo useastikin ja yhtäkkiä huomaankin Moment-sovelluksen kautta, että olen käyttänyt päivästäni kaksi tuntia siihen, että tuijotan vaan puhelimen näyttöä. Siis kaksi tuntia? Kenellä edes on niin paljon aikaa sellaiseen? TIetty teen myös muutamia työasioita puhelimella, mutta veikkaan, että suurin osa ajasta menee siihen joutavaan instafeedin ja Facebook seinän selailuun, juurikin siihen, mistä ei jää yhtiskään mitään aivonupin muistiin.

Kesästä lähtien olen potenut jonkinlaista someuupumsta. Välillä olen halunnut heittää puhelimen alas parvekkeelta ja hakea jostain antiikkiliikkeestä Nokia 330 mallin. Välillä taas käytän tylsiä hetkiä juurikin siihen puhelimen läräämiseen, mutta välillä taas haluaisin käyttää sitä ainoastaan tärkeisiin asioihin ja keksittyä juurikin siihen oikeaan elämään. Etenkin kaikkia ystäviä nähdessä en edes haluaisi ottaa puhelinta mukaan, etten vahingossakaan ala selailemaan jotain joutavan päivästä ja sitten huomaankin, etten kuullut yhtään mitään mitä toinen yritti keskustella.


Tämän someuupumuksen lisäksi olen myös alkanut kyllästymään jatkuvaan täydellisyyteen. Instafeediäkin selaillessa huomaan usein, etten edes tiedä kenen kuvia sieltä katson, usea on niin toinen toistaan samanlaisia. Vaaleita harmonisia sisustuskuvia, lomakuvia jne. näitä tulee vastaan useilla eri tileillä ja jotenkin olen alkanut jo kyllästymään omaankin kotiin ja järjestelyyn, koska samantyylistä näkee niin useassa paikassa. Haluaisin tehdä jotain muutosta ja olla persoonallisempi, enkä se yksi lammas muiden joukossa. Nykyään somemaailmassa on vaan hyvin hankala erottua joukosta, koska vaikuttajia on satoja tuhansia tai jopa miljoonia.

Inspiraation löytäminen on alkanut jollain tapaa tuntumaan hankalalle, enhän haluaisi olla kenenkään kopio, vaan juurikin oma itseni. Haluan, että blogini, kotini ja tyylini on juurikin sitä minua ja omaa tyyliäni, eikä toiselta kopioitu, tai mitenkään tämän hetkien trendien mukainen. Haluan että instafeedini on värikäs, eikä niin että sopiiko kuvat toistensa kanssa yhteen, minulle on nimittäin ihan sama, kuinka monta minua siellä seuraa. Jos joku haluaa lopettaa seuraamisen sen takia, että joku kuvani ei miellytä, niin that`s fine. Haluan kuitenkin tuoda sitä aitoakin ja persoonallista elämää julki, ilman mitään täysin lavastettuja feikkejä kuvia.

 Huppari Adidas | Takki Zeeprafashion | Housut Nike | Kengät Adidas | Reppu Aldo 

Välillä tosiaan kaipaan vanhoja bloggausaikoja, juurikin sitä aitoutta mitä tässä somemaailmassa silloin oli. Tietty haluan nykyään tehdä mahdollisimman paljon erilaista kuvamateriaalia tänne blogin puolelle ja haluan kehittyä kuvaajana, joten en sano, että nykyajan kuvat ovat liian tarkkaan aseteltuja, vaan myös niiden tarkkaan aseteltujen kuvien lisäksi voi myös lisätä niitä kuvia jossa näkyy sitä elämää ja omaa persoonallisuutta.

Tämä some uupumus on näkynyt nyt välillä juurikin niin, että välillä pidän taukoa ilman sitä puhelinta ja käytän sen ajan vaikka mieluummin liikuntaan tai ystävien näkemiseen. Bloggailuun tämä ei kuitenkaan tule vaikuttamaan, koska tänne on kiva tulla purkamaan ajatuksiaan ja toteuttamaan erilaista tuotantoa tänne blogin puolelle, aivan kuten silloin seitsemän vuottakin sitten!
Haluaisinkin nyt muistuttaa, että somesta ei kannata ottaa liikaa paineita, kenenkään ei tarvitse olla täydellinen tai pyrkiä siihen. On paljon mielenkiintoisempaa seurata sellaisia vaikuttajia, jotka kertovat monipuolisesti elämästään, tuovat omaa persoonaansa esille ja tuottavat erilaista kuvausmatskua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti