2018/09/21

REISSUUN LÄHTÖÖN TJ 100 PÄIVÄÄ

Aika menee ihan supernopeaa, joka tarkoittaa myös sitä, että meidän reissuun lähtö vaan lähenee ja lähenee ja kohtahan tässä pitäisi olla jo kimpsut pakattuna lentokentällä!! Tarkalleen ottaen reissuun lähtöön on huomenna jäljellä 100 päivää ja sainkin paljon toivomuksia, että suunnittelustakin olisi kiva saada postauksia tänne blogin puolelle. Mitä kaikkea ollaan suunniteltu tässä vaiheessa? Tuntuu ainakin itseni mielestä, että tekemistä on oikeasti vaikka ja kuinka, mutta en ole vielä kerennyt tarpeeksi uhraamaan ajatuksiani reissun suunnitteluun. Toisaalta taas on kiva pitää myös suunnitelmat auki, eikä niin, että kaikki on tarkalleen valmiiksi suunniteltuna ja aikataulutettuna! Muutenkin tämän reissun tarkoitus on myös se, että osattaisiin ihan rentoutua ja viettää lomaa, kaukana tästä arjesta. Laadinkin nyt vähän to-do listaa, jossa (toivottavasti) lukee kaikki tärkeä mitä pitää ottaa huomioon tällaista reissua suunnitellessa.

TO-DO LISTA MAAILMANYMPÄRYSMATKAA VARTEN:

- Varaa kaikki lennot. Check! Yhteensä yhdeksän lentoa buukattuna.

- Yöpymiset. Osittain valmiina! Joihinkin paikkoihin ollaan hankittu jo yöpymisiä, mutta muutamasta maasta pitäisi vielä varata osat yöpaikoista. Kaikkia yöpymispaikkoja ei kuitenkaan varata etukäteen, vaan varaillaan sitten paikan päältä missä ikinä mennäänkään.

- Autojen vuokraus. Check! Kahdesta paikasta olemme varanneet autot, mutta vielä pitäisi selvittää, onko niissä navigaattorit ja mitä takuumaksuja firmat ottavat auton vuokrauksista.

- Junalippu ja muut julkiset kulkuneuvot. 
 
- Viisumit. Osittain valmiina, vielä yhdet hakemukset pitäisi lähettää.

- Rokotukset. Ensi viikolla pitäisi varata rokotusajat, jossa käymme kaksi kertaa ennen reissua. Molemmat meistä ottaa A- ja B-hepatiitti rokotteet.

- Tietokoneen ja puhelimen suojaukset. Nämä pitäisi selvittää, koska tulemme reissussa käyttämään pääasiassa Wifiä. Haluaisin kuitenkin, että raha-asiat hoituisivat turvallisesti verkossa. Parissa maassa tulemme ottamaan paikallisen liittymän, jotta liikkuminen tulisi olemaan helpompaa.

- Luottokortit. Kaikki lennot on maksettu, mutta luottokortit pitää olla kunnossa hotellimajoituksia varten ja auton takuuvuokria, sekä maksuja varten. Tulemme luultavasti maksamaan reissun päällä luottokorteilla, mutta osittain saatamme myös varautua ottamaan käteistä mukaan.

- Laskut e-laskuiksi. Nyt hyvissä ajoin on joutunut myös miettimään, miten kaikki taloudelliset asiat hoidetaan reissun aikana. Meillä meneekin jo suurin osa laskuista suoraveloituksena ja kaikki vuokrat on maksettu etukäteen tilille, mistä ne lähtee automaattisesti.

- Spotify + soittolistojen lataus. Hankin kesällä Spotify Premiumin, jotta saisin kuunneltua musiikkia myös lentokoneessa. Nyt reissua varten pitäisi vaan vielä tehdä eri soittolistoja ja muistaa ladata ne valmiiksi offline tilaan! Lennoille olisi myös tarkoitus etsiä jotain muutakin viihdykettä, kuten joku kirja!

- Offline kartat. Joka paikassa ei voida olla Wifin varassa, joten offline kartat on ehdottomasti ladattava puhelimeen!

- Pakkauslista. Tämän olen osittain jo aloittanut, mutta arvatkaa vaan, onko hankala valita vaatteita kahdeksi kuukaudeksi! Lämpöasteet tulevat vaihtelemaan +30 ja +10 asteen välillä, joten oikeastaan kaikenlaisiin säihin on varauduttava..

- Tulosta matkalaput. Vaikka kaikki varaukset ovat sähköpostissa, on silti hyvä raahata mukana myös paperiversioita. Myös kalenterin tulen ottamaan mukaan, koska siitä näen selkeästi missä ollaan minäkin päivänä :D

- Vakuutukset. Matka- ja henkivakuutukset tulee olla kunnossa ennen reissuun lähtöä!

- Matkalaukut ja tarvikkeet kuntoon. Meinaamme pärjätä yhdellä isolla matkalaukulla ja siihen olisi tarkoitus hankkia vielä lukko. Valmiina löytyy pakkailuja varten tyhjiöpusseja ja matkalaukun ympärille remmit ja nimikyltit. Myös reissua varten olevat pienet shampoopullot ja hammasharjat on hankittu valmiiksi.

- Mitä tehdä, missä käydä? Ehkä parasta reissun suunnittelussa on se, kun pääsee miettimään mitä kaikkea tehdään. Meidän must listalla on mm. snorklausta ja surffausta ja etukäteen pitäisikin vähän tsekkailla paikkoja, missä voi tehdä mitäkin!
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti