2018/10/03

MILLAINEN ON MUN UNELMAKOTI? 

Kärsin ihan pienestä kuumeesta, nimittäin talokuumeesta. Tästä olenkin jotain ohimennen kirjoitellut tänne blogiin, mutta ai jestas onkin tylsää taas asua vuokra-asunnossa! Olisin niin valmis räjäyttämään laminaatit ja tapetit ja lompsimaan kauppaan hakemaan itselleni mieluiset versiot. Mutta koska asunto ei ole oma, niin silloinhan niin ei tehdä. Pienenpieni sisustus- ja talokuume on nyt iskenyt ja pahasti ja päivästäni varmaan menee kaksi tuntia jo Pinterestin selailuun hahah..
Ajattelinkin toteuttaa tämän postausidean tänne blogiin, kun sitä on miettinyt kaikkea, mitä omassa kodissaan haluaisi olevan. Toivelistani on kyllä niin ääretön, ettei tämä varmastikaan tule toteutumaan tulevassa kodissa, mutta ainahan saa haaveilla! Tykkään myös paljon moderneista taloista, mutta sen lisäksi voisin myös hyvin kuvitella kodikseni vanhan talon, jossa on suuret ristikkoiset ikkunat ja vanhat lankkulattiat..

Sitten kun omakotitaloon muutto tulee eteen, niin en kyllä tiedä, miten ikinä tulen päättämään pintamateriaaleista. Entisessä asunnossa olin aivan varma, millaiset pinnat tulee, mutta nyt tuntuu etten osaa päättää mitä kaikkea haluankaan ja sitten haluan myös pintamateriaalien olevan sellaisia, joista tykkään varmasti vuosien päästäkin ja myös niin, ettei ne ole liian tylsiä!


Mitä mun unelmakodissa sitten olisi?

- Isoin haave on saada talo omalla rannalla ja järvimaisemalla. Olen kasvanut pienestä pitäen järvimaisemassa, joten olisi oikeasti ihana kun omassa rannassa voisi istuskella laiturilla iltaisin!
- Oma rantasauna olis myös aika luksus!

- Haluan myös että talo on maalla omassa rauhassa. Olemme viihtyneet hyvin pienellä paikkakunnalla, enkä usko, että isommista kaupungeista löytyisi tonttia sellaisesta paikasta, johon olisimme tyytyväisiä. Haluan päästä koirien kanssa liikkumaan irrallaan omasta pihasta.
- Talossa olisi isot ikkunat järven suuntaan!

- Takapiha olisi ilta-aurinkoon päin ja takapihalla olisi iso terassi poreammeen kanssa. Myös sellainen lasinen huvimaja olisi ihana!

- Pihassa olisi autotalli jossa myös kunnon varastotilat (olen suunnitellut jo millainen varasto meille tulee, ehkä ainoa asia mistä mulla on selkeä visio :D) Autotallissa voisi myös olla tilat man cavelle, johon saisi tehdä baaritilat ja kunnon peliluolan.


- Normaalin eteisen lisäksi olisi myös kuraeteinen, johon olisi erillinen sisäänkäynti. Kuraeteisessä olisi mahdollisuus pestä koiria ja säilyttää työvaatteita.

- Kylppärissä olisi kaksi suihkua, seinään upotetut kolot jossa säilyttää kaikkia shampoopulloja. Saunassa olisi seinä, joka on puoliksi lasia ja kiuas olisi keskellä.

- Kodinhoitohuone on must! (tätä olen odottanut kuin kuuta nousevaa, ettei pesukone loju enää vessanpöntön vieressä!)

- Avokeittiö + saarreke olohuoneen vieressä.

- Makuuhuoneessa olisi yksi seinä kokonaan lasia. Makkari olisi myös iso ja sieltä menisi pariovet isoon vaatehuoneeseen!

- Kaksi vessaa, josta toisessa saisin säilytettyä kaikkia meikkejä. Vessanpöntöt olisi myös seinämallisia, eikä "vanhanaikaisia" pönttöjä jotka tulevat lattialle.

- Työhuone ja tähän huoneeseen haluaisin myös saada mahdollisia taustoja valokuvausta varten jne!

Kuvat Pinterest

- Valkoiset vanhat lankkulattiat. Tai vaihtoehtoisesti vaaleanharmaa lattiapinta, jos talo ei satu olemaan vanha.

- Kivasti tapetoitu vessa tai kodinhoitohuone!

- Olkkarissa roikkuisi Eero Arnion kirkas pallotuoli <3

- Paljon säilytystilaa ja liukuovikaapistot ainakin eteisessä.

- Valaistus on jokaisessa huoneessa huomioitu, keittiössä pistorasiat on upotettu ja piilotettu ja että pistorasioita on tarpeeksi!

- Keskuspölynimuri ja että sillä olisi sellainen kolo, mihin voi lakaista roskia ja se imee ne automaattisesti.

- Pihassa olisi laatoitus ja muutenkin pihanhoito pidettäisiin mahdollisimman simppelinä. Omalla takapihalla voisi olla sellainen pienoinen oma central park.. :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti