2019/01/18

HANAUMA BAY - SNORKELING DAY 

Autolla ajellessa googlettelin erilaisia snorklaus/surffailurantoja ja paikkoja missä ylipäätänsä voisi mennä käymään. Löysin sitten Hanauma Bayn jostain hausta, Oahun saaren yksi suosituin snorklauspaikka. Kumpikaan meistä ei ollut aiemmin edes snorklannut, mutta kaikki pelit ja pensselit oli jo valmiiksi ostettuna, joten päätettiin lähteä tsekkaamaan kyseinen ranta!

Tultiin paikan päälle vasta joskus neljän maissa ja itse ranta menee jo kuudelta kiinni. Käveltiin kuitenkin mäki alas turkoosin rannan luokse ja H säntäsi jo innoissaan kohti koralleja snorkkelit heiluen. Minä jäin rannalle kököttämään ja ottamaan epätoivoisesti aurinkoa, niinkuin muinakin päivinä. En jotenkin ollut koskaan älynnyt snorklauksen hehkuttamista, olen pääasiassa ollut kalojen kanssa tekemisissä likaisissa järvivesissä kun joku limanuljaska on vahingossa osunut jalkaani ja olen sännännyt kirkuen pois vedestä. En siis ollut mitenkään innokas menemään veteen, enkä jotenkin osannut uskoa, että sieltä löytyisi mitään jännää.

 No väärässähän mä olin, jouduttiin lähteä tosiaan tuona päivänä rannalta lähes heti pois, mutta sitten kun näin kämpällä mitä kaikkea H olikaan tallentanut GoPron muistikortille. Video aivan turkoosissa vedessä, missä oli lukemattomia määriä erilaisia, erivärisiä kaloja! Ja siis just sellaisia Nemoa etsimässä fisuja, en olisi koskaan uskonut että sellaista oikeasti on olemassa tuollaisella uimarannalla ja vieläpä niin lähellä rantaa! 

Innostuttiin sitten tuosta snorklaushommasta todella ja koska meillä ei ollut enää autoa, niin päätettiin ottaa bussi kyseiselle rannalle. Täällä busseilla liikkumiseen saa käyttää aika paljon aikaa, nimittäin bussiaikatauluista ei ole mitenkään helppo saada selvää. Löydettiin kuitenkin vihdoin ja viimein oikealle pysäkille ja lähes tunnin odottamisen jälkeen bussi tuli ja nappasi meidät kyytiin.

Mentiin sitten viettämään pientä picnic päivää rannalle, mukana meillä oli eväinä kasa hedelmiä ja parhampia macaronseja mitä oon koskaan maistanut. Harri taas hyökkäsi heti korallien luokse lillumaan snorkkeleidensa kanssa, itse kun ensin lämmittelin auringossa, että tarkenin mennä uimaan meriveteen.

Snorkkelien asentamisen jälkeen lähdin kököttämään rannalle ja vähän kauhuissani olin lähdössä uiskentelemaan yksinäni meriveteen (en ole uinut meressä varmaan viimeiseen 20 vuoteen, vaan olen aina ulkomailla ollessani käynyt korkeintaan kahlaamassa) Heti kun työnsin pääni veden alle niin koin jonkinsortin pakokauhua, mutta samalla kuitenkin innostusta, se vesi oli niin kirkasta! Meni kuitenkin hetki, että ymmärsin että snorkkelilla pystyy tosiaan hengittämään veden alla ja välillä kun ajattelin, etten näe taakseni, niin olin jo sata varma että siellä on hai suuren kitansa kanssa tulossa nappaamaan puolet jalastani välipalaksi.

Pienen alku jännityksen jälkeen kuitenkin aloin päästä vauhtiin ja mitä enemmän kaloja tuli vastaan ja mitä värikkäämpiä ne oli, niin sen enemmän innostuin lillumaan korallien läheisyydessä. Meillä meni päivä tuolla rannalla äärettömän nopeaa ja onneksi saatiin vielä mahdutettua snorkkelit matkalaukkuun, joten seuraavassa kohteessa päästään varmaan näkemään vielä värikkäämpiä kaloja ja toivottavasti myös värikkäitä koralleja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti