2019/01/23

HELLO AUSTRALIA

Ihanaa saada jälleen Bloggerin sivusto auki! En ole avannut läppäriäni ihan hetkeen, ainakaan täällä Australian puolella. Syynä tietysti on reppureissaajan elämä, eli käytössä ei kauheasti ole wi-fiä, saatika mitään pistorasiaa mihin saisi koneen laitettua lataukseen. Nyt kuitenkin muutaman reissupäivän jälkeen päätettiin ottaa hotelli, jotta saadaan ladattua kamerat, läppäri ja käytyä ihan kunnolla suihkussa!


Meidän reissuelämä alkoi tosiaan Sydneystä, jossa oltiin kyllä vain yksi yö ja aamulla lähdettiin sitten autolla ajelemaan kohti itä-rannikkoa. Yhtään yöpaikkaa ei ollut tiedossa reilu viikkoon, mutta lähdettiin testaamaan ihan sitä oikeaa reppureissarin elämää, johan tässä on lorvittu hotellin lakanoissa melkein kuukauden verran! Napattiin Ikeasta säkillinen selviytymistarvikkeita, kuten pyyhkeet ja tyynyt ja lähdettiin ajamaan ensimmäistä yöpymispaikkaa kohti. Ensimmäinen yö oli hiukan tukala helteisessä autossa, mutta onneksi seuraavat yöt meni jo paljon paremmin!

Australia on näin ensivaikutelmaltaan jollain tapaa tutun oloinen, jollain tapaa taas ei ollenkaan. Ihmiset täällä tuntuu olevan aika samantyylisiä kuin suomessa, eikä yhtä ystävällistä ja iloista palvelua näy mailla eikä halmeilla, johon alkoi jo tottua Havajilla ollessa. Vesi on myös turkoosimpaa kuin Havajilla, vaikka se taitaa olla samaa merta kuitenkin. Ja hiekkarannat valkenee koko ajan enemmän ja enemmän, sekä hellelukemat on koko päivän ajan helposti yli +30 astetta. Rantamestoilla näkyy hippimäisiä surffareita, reppureissaajia näkyy pakettiautojen kanssa lähes joka puolella ja joka päivä törmää toinen toistaan erilaiseen eläimeen tai lintulajiin. Onneksi kuitenkaan yhtään tarantellaa ei ole näkynyt, vaikka en ole mikään kauhea hämähäkki pelkääjä, niin en todellakaan haluaisi sellaisen joutuvan meidän autoon :D

Nyt tämän yhden hotelliyön jälkeen jatketaan taas todellista road trippiä ja ajetaan autolla taas useita kilometrejä päivässä. Onneksi kuitenkin autolla ajelun lisäksi olemme kerenneet pysähdellä paikoissa ja nähdä upeita rantoja, viettää kunnon biitsielämää (aurinkorasvasta huolimatta kärvähdin niin että muistutan lähinnä rapua tällä hetkellä!) ja ollaan käyty katsomassa koaloita, kenguruita, delfiinejä, liskoja jne.

Nettiyhteykisä ei paljoa näy tuolla reissun päällä, joten läppäri luultavasti pysyy visusti suljettuna taas muutamien päivien ajan, olisi niin kiva kirjoitella tänne ja laittaa kuvia reissulta, mutta toisaalta taas ihanaa, että voi oikeasti pitää vapaata some-elämästä ja oikeasti vaan nauttia tästä matkasta. Joten palataan taas myöhemmin asiaan, luultavasti kuitenkin ajastan jonkun postauksen tänne jollekin päivälle!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti