.PageList {text-align:center !important;} .PageList li {display:inline !important; float:none !important;} -->

2019/03/14

MITÄ OPIN MAAILMANYMPÄRYSMATKALLA?


- Toteuta niitä suurimpiakin unelmia, vaikka ne tuntuisi kuinka pelottavilta, kalliilta ja suurilta. En olisi koskaan uskonut, että tämä maailmanympärysmatka oikeasti olisi toteutunut ja olin satavarma, että tällä matkalla tulee käymään jotain pahaa tai tulee yllättäviä rahamenoja tai muuta mahdollista, miksi minä olisin nyt muka oikeutettu toteuttamaan näin suuren unelman? Mutta niin vaan kävi ja vaikka haasteita tuli ennen matkaa ja matkalla, niin kaikesta selvittiin enkä vaihtaisi tätä kokemusta mihinkään! Tämä todellakin inspiroi taas unelmoimaan vielä suuremmin ja toteuttamaan niitä unelmia myös lyhyelläkin aikataululla.

- Englannin puhumisessa ei tarvitse olla mikään mestari, että voi lähteä pitkäksi aikaa ulkomaille. Missään ei tullut mitään suurempia kielimuureja ja matkalla tuli jopa keskusteltua ihmisten kanssa. Puhumalla opin ainakin itse parhaiten uusia kieliä ja tämän kahden kuukauden jälkeen osaan varmasti jo paremmin englantia kuin lähtiessä!


- Arvostamaan Suomalaista ruokaa. Tätä ikävöin varmaan koko reissun ajan! Sitä miten puhdasta ruokaa me saadaankaan syödä, miten paljon meillä on kaikkia jugurttivaihtoehtoja ja etenkin maailman parhaimmat herkut! Jossain vaiheessa matkaa alkoi myös kyllästyttämään ravintolassa jatkuva syöminen (tämä oli kyllä viimeinen asia mihin luulin kyllästyväni, koska olin lähdössä tälle matkalle aika innoissani kun tiesin ettei tarvitse tehdä ruokaa kahteen kuukauteen :D)

- Elämän ei tarvitse olla niin jäykkää ja aikataulutettua, höllää pipoa välillä ja elä sellaista elämää mitä rakastat.

- Uskalla kysyä ihmisiltä apua, vaikka ette puhuisikaan sujuvasti samaa kieltä. Hiroshimassakin yksi japanilainen mummu halusi välttämättä opastaa meitä oikeaan ratikkaan, neuvoi minulle paljonko siitä pitää maksaa ja sanoi vielä kuskille että sanoo millä pysäkillä meidän pitää sitten jäädä. Eikä tämäkään mummu puhunut montaa sanaa englantia, mutta halusi silti olla avuksi!- Matkasta ei selviä ilman kinasteluja, niinkuin ei mekään. Kaikista paras tapa puhdistaa ilmaa on kyllä ilmaista tunteensa ja sanoa mikä mättää, eikä arvuutella mikä toisella nyt mahtaa olla vikana!

- Ihminen pärjää hyvinkin vähällä tavaralla - meilläkään ei ollut mitään turhaa tai ylimääräistä mukana kahden kuukauden ajan, enkä kaivannut tuolla oikeastaan mitään muuta kuin reppua, jota en ottanut kotoa mukaan. Rahat on myös kivempi tuhlata matkusteluun kuin materiaaliin.

- Maailmassa ehkä liian monta kaunista paikkaa jossa en ole vielä päässyt käymään! Voin sanoa, että matkakuume on taas noussut siihen malliin, että voisin hypätä lentokoneeseen vaikka heti!

- Siisti ympäristö ja luonto on aika rikkaus meillä Suomessa ja nyt tulevaisuudessa tulen ottamaan vielä enemmän huomiota roskien lajitteluun ja muovin kulutukseen.


2 kommenttia:

  1. Voi mikä ihana postaus <3 Niin paljon hyvää ja opettavaista on kyllä ollut tuossa teidän reissussa, kaikkiaan aivan mahtava kokemus ja tosi hienoa, että teillä oli mahdollisuus tuollaiseen matkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jep, tää oli kyllä kokemuksen arvoinen matka ja lähtisin kyllä milloin vaan uudelleen tällaiselle seikkailulle! <3 Kiitos Jenni, ihana kun kommentoit tänne! <3

      Poista