2019/06/22

IKUISUUSPROJEKTI NIMELTÄ MÖKKI

Oikein kivaa juhannusta sinne ruudun toiselle puolelle! Mä lähdin kaupungista viettämään juhannusta omalle mökille ja samalla varmaan tulee käytyä jossain muuallakin, ei mikään yllätys että nämä juhannussuunnitelmat on aina näin auki :D

Nyt kun on muuttanut kaupunkiin niin tuntuu melko hassulle, että joutuu oikeasti matkustamaan mökille ja siellä on sitten vietettävä enemmänkin aikaa kuin muutama hassu tunti! Toisaalta tämä tuntuu ihan kivalle, oma hiljainen paikka löytyy tunnin ajomatkan päästä ja näin kesällä on ihan kiva mennä viettämään kesäiltoja sinne omalle möksälle. Mökkeilyssä on kuitenkin kaksi miinuspuolta - kauhea parvi moskiittoja oikein odottaa sun saapumista paikalle ja sitten se rikkaruohot ja nurmikko joka rehottaa joka puolelta! Nyt kuitenkin kun meillä on vuokrakämppä, niin on ihan kiva, että jos joku remppa inspis iskee, niin aina voi mennä mökille tuusailemaan jotain. Melko pienellä budjetilla kuitenkin laitetaan meidän mökkiä kuntoon - pikkuhiljaa kerrallaan!

Tänä kesänä meidän mökillä ei ole paljoa suuria muutoksia tullut, paitsi mökki on virallisesti kyllä nyt omissa nimissäni. Samalla meillä on myös tässä yhden hehtaarin tontti, johon on mahdollista vaikka rakentaa omakotitalo joskus tulevaisuudessa. Lohkomisjutut ovat vielä edessäpäin ja samalla koko möksälle pitäisi keksiä joku sympaattinen kiva nimi (mieheni on keksinyt jo vähän karumman nimen jota en kehtaisi mihinkään virallisiin papereihin laittaa mutta puhumme kuitenkin mökistä tällä nimellä..) Pientä pintaremppaa tein loppukeväästä ja maalasin kaikki hirsiseinät samalla harmaalla maalilla. Ensi kesänä pitäisi sitten ehkä hyökätä ihanan puunsävyisen katon ja lattian kimppuun, mutta jotenkin en meinaa enää innostua noihin maalaushommiin niin innolla kuin vaikka viisi vuotta sitten.. Ensi kesänä kuitenkin yritän saada nämä maalaushommat pakettiin, niin sisäpuolelta kuin ulkoakin. Muutamia pieniä sisustushankintoja olisi myös tarkoitus etsiä tänne, mutta niitäkin ehkä katselen käytettynä jostain!

Toinen tämän kesän projekti olisi rannan siistimishommat ja uuden terassin rakennus. Olen vähän toivonut suurempaa terassia joka kiertäisi myös mökin toiselle puolelle ja sinne saisi hyvin mahtumaan ruokailuryhmän ja grillin. Rantaa siistittiin jo vähän ja vedettiin kaikki kaislat pois ja myöhemmin vielä tuodaan hiekkaa ja hankitaan rantaan jotain isompia kiviä jolla saadaan tehtyä vähän pengerrystä.

Muuten tälle kesää ei viitsi suunnitella suurempia remontteja, terassi ja rantahommiin varmaan menee jo vähintään kaksi viikonloppua ja mekään ei kuitenkaan vietetä jokaista viikonloppua mökkeillessä, vaan matkustellaan muuallakin. Mökki on pieni ikuisuusprojekti, mutta onneksi näiden viidakon kitkemisien ja remonttien keskellä tuo on myös sellainen paikka, johon voi mennä vaan oleskelemaan. Heitän ainakin itseltäni sellaisen vaativan järjestelmällisyys-Pirkon lomalle aina mökille tullessa, että oikeasti voin olla siellä ihan rauhassa ;-)

Olisi kiva kuulla mitä mieltä olette, kirjoittelenko myös tästä mökkiprojektista jatkossa vielä tällaisia sisustukseen liittyviä höpöttelypostauksia tai ihan mökin tarkempaa remppalistaa? :-)


4 kommenttia:

 1. Todellakin kirjoitat! Ja tahdon kuulla sen nimen :D

  VastaaPoista
 2. Näyttää niin ihanalta, en kestä!!! <3 Todellakin lisää mökkijuttuja niin paljon kun vaan ehdit ja jaksat, ja muakin kyllä jäi kiinnostamaan se nimi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tässä on vielä niin suuri työmaa, että koko ajan itse näkee vaan ne kohdat mitä pitäis rempata eikä nää niitä kivoja ollenkaan :D Täytyy ilmeisesti paljastaa se joskus ;)

   Poista